Osnovna uloga nastavnika je da obezbedi odgovarajuću osnovu za učenje i orijentaciju učenika. U tom smislu, Internacionalni Maarif Obrazovni Sistem okuplja kompetentne nastavnike i vaspitače koji imaju visoke pedagoške kvalifikacije, vole da podučavaju i uče, shvataju važnost svoje profesije i predstavljaju uzorni model svom okruženju.


Prilikom zapošljavanja obrazovnog kadra, Maarif škole koriste sertifikat o kvalifikaciji za nastavničko zvanje kao referencu i uzimaju u obzir kriterijume kao što su: pedagoška obučenost, znanje iz domena, poznavanje stranog jezika i opšte kulture, sposobnost komunikacije, svest o istoriji i kulturi, otvorenost za naučni i tehnološki razvoj.


Internacionalni Maarif Obrazovni Sistem veoma brine o profesionalnom razvoju svojih nastavnika i vaspitača pružajući im kontinuiranu edukaciju i usavršavanje, dodatnu specijalizaciju iz oblasti kao što su: efektivne nastavne veštine, psihološko savetovanje i vođenje, komunikacija sa roditeljima i učenicima, multikulturalno obrazovanje i veštine 21. veka. 

Tvoja škola Izaberite