Formalna nastava u Maarif školama u Srbiji realizuje se po Nastavnom planu i programu Ministarstva obrazovanja i prosvete Republike Srbije, na srpskom jeziku, uz najsavremeniju opremu i nastavna pomagala. Učenici imaju podršku i u vidu neformalnog obrazovanja kroz različite centre za edukaciju i učenje stranih jezika, školske sekcije, umetničke i muzičke radionice, kulturne programe, sportske aktivnosti i naučno-nastavna putovanja.


Maarif Schools poseduju modernu sportsku dvoranu, biblioteku, savremeno opremljenu laboratoriju, konferencijsku salu, školski restoran, kabinete za informatiku, robotiku i prirodne nauke, atelje i izložbeni prostor.


Maarif škole omogućavaju i stipendiranje svojih učenika. Bazirano na kompetencijama i sposobnostima koje pokažu na testiranju, ali i na osnovu rezultata u prethodnom periodu, određuje se visina iznosa stipendije učenika, odnosno popusta na školarinu.


Ciljevi obrazovanja u  Maarif školama usmereni su na omogućavanje potpunog intelektualnog, emocionalnog, socijalnog, moralnog i fizičkog razvoja svakog učenika. S tim u vezi, velika pažnja polaže se na učenički razvoj kreativnosti, sticanje kvalitetnih znanja i veština, razvoj samopouzdanja, samoinicijative, svesti o važnosti sopstvenog zdravlja, i zaštiti i očuvanju prirodne sredine.Tvoja škola Izaberite